EcoTechnilin

DockYard Composites blir exklusiv svensk distributör av naturfiber från Eco-Technilin

Pressrelease

DockYard Composites, leverantör av kompositmaterial och utrustning till privatpersoner och företag blir exklusiv distributör på den svenska marknaden av naturfiber från Eco-Technilin.

Dockyard Composites vill göra det möjligt för både företag och privatpersoner att köpa mer miljövänliga och hållbara alternativ till traditionella fibertyper som t.ex glasfiber och kolfiber.

Förutom den miljövänliga aspekten är naturfiber från Eco-Technilin estetiskt tilltalande och har utmärkta vibrationsdämpande egenskaper, vilket intresserar bl a fordonsindustrin. Produktutbudet innehåller Fibrimat – fibertyg, Flaxdry – fiberväv, Flaxtape – enkelriktade fibrer (UD) och Flaxpreg – prepreg.

Flaxdry lämpar sig för de flesta lamineringsprocesser som handuppläggning, vakuum bagging, pressning och injicering. Flaxpreg är lämpad för autoklav, ugn eller härdning i varmpress.
Materialen passar för en mängd olika tillämpningar, allt från skidor, snowboards, kanoter, kajaker, båtkomponenter, musikinstrument, inredning och design till formpressade fordonspaneler och trimdetaljer.

Det känns otroligt bra att kunna erbjuda våra kunder ytterligare miljövänliga alternativ och att utöka vårt sortiment av fler hållbara och gröna produkter. Vi är stolta över detta partnerskap med världsledande Eco-Technilin i en tid då konsumenter blir allt mer miljömedvetna och där företag behöver möta sin kunder med mer miljövänliga alternativ”, säger Allan Knudsen, grundare av DockYard Composites.

Eco-Technilin logo

Eco-Technilin utvecklar och erbjuder lösningar för att minska det ekologiska fotavtrycket genom högpresterande naturfibrer som ska vara lättillgängliga och prisvärda för marknaden. Nu välkomnar vi DockYard Composites till vårt distributörsnätverk. Med deras kompetens får både privatpersoner och företag enkel tillgång till vår marknadsledande portfölj av naturfibrer på den Svenska marknaden”, kommenterar François Barbier, försäljningschef på Eco-Technilin.

Produkterna från Eco-Technilin kommer snart att dyka upp butiken.
Vid förfrågan, kontakta oss på: 08 – 12205954 eller info@dockyardcomposites.com.

Liknande poster