Perma-Grit logo

Perma-Grit en livslång vän i verktygslådan

Perma-Grit är ett måste i varje seriös kompositbyggares verktygslåda. Belagda med volframkarbid håller dom en evighet.

Vad är Perma-Grit verktyg?

Perma-Grit verktyg är framtagna genom att löda volframkarbidskorn på stål i en ugn. Detta permanentar kornen till ytan och gör att det enkelt går att slipa några av de hårdaste materialen utan problem och framförallt att resultatet blir mycket bättre än vanliga stålfilar.

Vanliga filar är gjorda av härdat stål och har en sågtandad yta. Så fort tandningen har nötts ner så behövs filen bytas ut.
Perma-Grit verktygen är gjorda av ett mycket hårdare material (volframkarbid) och har tusentals små individuella skarpa korn som gör att det går att slipa i alla riktningar och att dom håller längre. Det ganska stora mellanrummet mellan kornen gör att ytan håller sig ren längre och inte kletar igen.

Perma-Grit hos varje seriös kompositbyggare

Perma-Grit finns idag hos ledande kompositbyggare runt om i hela Europa. Vi hittar dom hos motorsport team, båtbyggare och tillverkare av sportsutrustning.

Dessa verktyg är kända för sin otroliga livslängd och anpassade för moderna kompositmaterial som kolfiber, glasfiber, plexiglas, PCB, Lexan, Akryl och polystyren. Dessutom fungerar dom ypperligt för sten, keramik, trä, marmor, glas och metall. Det är helt enkelt högkvalitativa verktyg som kommer att hålla under många år framöver.

Ni hittar Perma-Grit som ett eget menyval under UTRUSTNING | Verktyg | Perma-Grit. Klicka här!

Läs mer om Perma-Grit.

Hör av er om ni saknar någon produkt eller undrar över något.

DockYard Composites

Liknande poster